Esteu aquí: Inici / Què fer? / Cultura / Esglésies-monuments / Església de Sant Marc i Santa Maria
  • Imprimeix-ho
  • Envia

Església de Sant Marc i Santa Maria

Adscrita a la parroquial d’Encamp, l’església de Sant Marc i Santa Maria era en origen una edificació aïllada a l’entorn de la qual es va construir el nou cementiri d’Encamp l’any 1936.
Imatge Principal

L'església de Sant Marc i Santa Maria actualment està ubicada dins el cementiri.

De planta romànica, reformada en diverses ocasions (majoritariament durant el segle XVIII) conserva al seu interior les restes d'un mausoleu romà dels segles III-IV de la nostra era.

De planta rectangular i absis trapezoïdal, està rematada per un campanar d'espadanya de dues obertures. En aquest campanar, trobarem un cap esculpit, símbol romànic, que bé podria representar a Déu Pare a les alçades. De la part exterior també podríem destacar les restes de l'absis romànic (només la base) que es veuen.

A l'interior trobarem un petit cor i la base de l'altar romànic amb un petit *reconditori destinat a guardar les reliquies, així com un retaule policromat del segle XVII, que representa la vida de Santa Maria.

 

*reconditori: buit fet en un altar, un mur, una imatge sagrada, etc., per a guardar-hi relíquies.

Galeria d'Imatges
campanar.jpg interior-01.jpg interior-02.jpg interior-03.jpg interior-04.jpg interior-05.jpg interior-06.jpg reconditori.jpg

© 2013, COMÚ ENCAMP - Plaça dels Arinsols, 1 · AD200 Encamp (Principat d'Andorra) - Tel. +376 873 200