Esteu aquí: Inici / Què fer? / Turisme actiu / Vies ferrades / Coll dels Isards (dreta i esquerra)
  • Imprimeix-ho
  • Envia

Coll dels Isards (dreta i esquerra)

Via ferrada del Pas de la Casa, que es divideix en dues vies diferenciades. El coll dels Isards de l’esquerra és una via petita però molt entretinguda, amb algun pas d’escalada i unes magnífiques vistes del Pic de l’Esquella. Quant a la via del coll dels Isards de la dreta, es tracta d’una via ferrada més tècnica. Ambdues vies finalitzen al mateix lloc.
Imatge Principal

ACCÉS

A la carretera general, baixant del Port d’Envalira, en direcció al Pas de la Casa, aproximadament al quilòmetre 31, a mà dreta, a la zona de Costa Rodona, podem deixar el cotxe i començar l’aproximació per una pista situada al costat esquerre del restaurant.

Trobarem una cruïlla de tres pistes; agafarem la de l’esquerra que puja tot planejant, passant per sota dels telecadires. En arribar al cinquè telecadira, seguirem per la pista de la dreta i veurem un corriol a l’esquerra. L’agafarem i arribarem al vessant de la muntanya on el corriol s’enfila cap al coll de les Abelletes fent grans llaçades. Cal estar atents a les fites grogues VF.

 

DESCRIPCIÓ

Aquestes dues vies ferrades ens permeten gaudir d’un gran ambient d’alta muntanya. Les dues es poden fer en un dia i no tenen molta dificultat.

Per fer el retorn, des d’on s’acaben les vies, agafem un corriol cap al coll de les Abelletes. Aleshores, agafarem un altre corriol que baixa fins al Pas de la Casa, trencant cap a Costa Rodona.

  • Via de l’esquerra

És la més fàcil de les dues.

Superarem un ressalt vertical, a l’inici sense cable de seguretat, per després fer un interessant flanqueig cap a l’esquerra, continuant per una zona fàcil amb ressalts curts. Arribem a una sèrie de ressalts verticals i després fem un bonic flanqueig a la dreta que ens deixa en un llarg ressalt vertical i aeri. Continuem fins al final de la via.

  • Via de la dreta

És la més complicada de les dues.

Després de superar un ressalt curt, superem una placa inclinada i continuem per ressalts fàcils i un flanqueig a la dreta. Aleshores, superem un ressalt llarg, vertical i aeri fins a una petita terrassa des d’on es flanqueja a l’esquerra. Arribem a un tram final, un llarg ressalt aeri i vertical, amb un desplom gairebé fins al final de la via.

 

DADES TÈCNIQUES (ambdues vies)

  • Desnivell: 50 metres
  • Distància: 70 metres
  • Temps: 2 h 10 m
  • Dificultat: 3/5

© 2013, COMÚ ENCAMP - Plaça dels Arinsols, 1 · AD200 Encamp (Principat d'Andorra) - Tel. +376 873 200