Esteu aquí: Inici / Què fer? / Turisme actiu / Senderisme / Camí interparroquial del Tomb de les Neres
  • Imprimeix-ho
  • Envia

Camí interparroquial del Tomb de les Neres

Camí Interparroquial circular entre Canillo, Encamp, Ordino i La Massana.
Imatge Principal

DESCRIPCIÓ

Iniciem el camí en un gran planell on podem veure una taula d’orientació panoràmica. Des d’aquí podem observar unes balises o fites que marquen el recorregut. Ens endinsem en territori canillenc pel bosc de la Tosa, un bosc ideal per a la recerca de bolets, on tenim una font d’aigua.

Continuem pel camí marcat, i passem al bosc de la Plana Blanca, en territori encampadà tot recorrent la Solana d’Encamp, amb un desnivell que no arriba als 50 metres. Sorprenen les vistes úniques de l’estany d’Engolasters i del camí de les Pardines, ubicats just a la muntanya del davant, a uns 1.659 metres d’altitud. Seguint aquest bosc ple de matisos i sensacions arribem al vessant massanenc i ens endinsem al bosc de la Plana, on el camí es torna més dens, i ben aviat ens veurem envoltats de pi roig i de bedolls. Aquest bosc està orientat a ponent i les condicions d’humitat fan que hi puguin créixer bolets.

Ens dirigim cap a la collada de l’Estall. Des d’aquest prat veureu una pista forestal, que és per on haureu d’accedir al camí del Tomb de les Neres en cas que vulgueu iniciar el recorregut des de la Massana. La longitud d’aquesta pista és de 2,3 km.

Des de la collada de l’Estall entrem al bosc del Coll d’Ordino, en territori ordinenc. Aquí haurem de creuar la carretera per poder continuar el recorregut. En aquest tram, amb un desnivell destacable, hi trobarem avets que poden arribar fins a 24 m d’alçada.

Trobarem l’enllaç amb el GR, que si l’agafem, ens durà fins a l’àrea de pícnic de la font de la Navina, equipada amb taules, graelles i una font. Si seguim, arribarem al punt d’inici del coll d’Ordino, amb la taula d’orientació panoràmica i el camí cap al pic de Casamanya, un pic emblemàtic i dels més cèntrics del país (2.740 m).

 

FITXA TÈCNICA

Nivell de dificultat: mitjana

Desnivell: 198 m

Temps aprox.: 3 h - circuit circular

Accés al camí : el camí el podeu iniciar des de diversos punts i en la direcció que vulgueu ja que és una ruta circular, tot i que us recomanem l’entrada pel coll d’Ordino, cap al vessant de Canillo, per la seva accessibilitat.

Punt de sortida: el punt de partida més còmode per aparcar el vehicle és a la carretera CS-240, al coll d’Ordino. Ho trobareu fàcilment perquè l’inici del recorregut està marcat amb un rètol que inclou un mapa i la llegenda del recorregut.

Recorregut idoni per fer entrenaments. L’altitud és de 1.950 m i 2.000 m.© 2013, COMÚ ENCAMP - Plaça dels Arinsols, 1 · AD200 Encamp (Principat d'Andorra) - Tel. +376 873 200