Esteu aquí: Inici / Què fer? / Turisme actiu / Senderisme / Camí del Llac d'Engolasters
  • Imprimeix-ho
  • Envia

Camí del Llac d'Engolasters

Recorregut de dificultat mitjana entre l'aparcament de La Mola i Engolasters.
Imatge Principal

DESCRIPCIÓ

L’entrada del sender està indicada amb un rètol amb la inscripció “Camí del Riu Blanc”. La pujada comença per unes escales pronunciades, i el camí segueix fins a la variant d’Encamp. Continuem el camí resseguint els marges dels prats fins a arribar a la font del Riu Blanc. Aquí hi trobem un rètol amb la inscripció “Camí d’Engolasters” i des d’aquest punt iniciarem una pujada sostinguda per dintre del bosc fins a la borda del Cresper, que culmina amb un tram més planer fins a l’estany d’Engolasters.

Al llac d’Engolasters s’hi pesca la truita fario, que és l’espècie autòctona d’aquesta zona. Fins fa poc es repoblava amb la truita arc iris, una altra espècie del Principat, però actualment l’elevada voracitat d’aquesta espècie ha fet que es torni a repoblar amb la fario. Els paladars experts en reconeixen la diferència i en destaquen les delícies.

En aquest indret tenim la possibilitat de fer el camí Hidroelèctric d’Engolasters. Podem fer una passejada guiada per la història de l’electricitat i d’Andorra, apta per a tots els públics, en un entorn natural incomparable, on descobrirem com es va començar a produir electricitat a Andorra visitant les entranyes de la presa d’Engolasters, caminant per sobre dels canals que capten l’aigua dels rius, i pujant a la vagoneta de transport del 1930.

En aquest enllaç trobareu més informació sobre el Museu de l'Electricitat.


FITXA TÈCNICA

Nivell de dificultat: mitjana

Desnivell: 360 m

Temps aprox.: 1 h i mitja

Punt de sortida: aparcament de la Mola

 


© 2013, COMÚ ENCAMP - Plaça dels Arinsols, 1 · AD200 Encamp (Principat d'Andorra) - Tel. +376 873 200