Esteu aquí: Inici / Què fer? / Turisme actiu / Senderisme / Camí del Cercle de Pessons
  • Imprimeix-ho
  • Envia

Camí del Cercle de Pessons

Recorregut de dificultat mitjana entre Grau Roig i l'estany del Cap dels Pessons.
Imatge Principal

DESCRIPCIÓ

Per accedir al camí dels Pessons, cal pujar fins a l’estació d’esquí de Grau Roig.

Des d’aquí agafarem una pista de terra que puja en direcció oest fins que arribarem al restaurant dels Pessons (a l’estiu hi ha un autobús que fa aquest trajecte).

Des del restaurant podem veure el primer estany dels Pessons. Per accedir als altres estanys del circ, cal agafar el GR7. Aquest camí, amb marques blanques i vermelles, transita per la vall central passant per l’estany Forcat, l’estany Rodó, l’estany del Meligar i l’estany de les Fonts fins a arribar a l’estany del Cap dels Pessons.

La tornada s’efectua pels estanys de la Solana, on gaudirem de les nombroses basses i estanys, fins a arribar al primer estany dels Pessons.

El recorregut és d’una gran riquesa floral i faunística, tant domèstica com salvatge, i és un dels trams en què és més senzill trobar-nos marmotes, isards, voltors, trencalosos... És, alhora, un entorn idíl·lic per als amants de la pesca.

El circ dels Pessons està format per un gran nombre d’estanys i basses que creen un entorn únic al Pirineu i constitueixen el cercle glacial granític més gran d’Andorra.

 

FITXA TÈCNICA

Nivell de dificultat: mitjana

Desnivell: 500 m des del Cubil

Temps aprox.: 3 h - circuit circular

Punt de sortida: aparcament del Cubil. Grau Roig.

Restaurants: Restaurant dels Pessons

 


© 2013, COMÚ ENCAMP - Plaça dels Arinsols, 1 · AD200 Encamp (Principat d'Andorra) - Tel. +376 873 200