Es tracta d’una ruta sense cap abalisament a excepció del cartell que trobarem a l’Estany Primer que ens indica el camí a seguir, i de les fites que ens indicaran més o menys per on pujar el tram vertical final; la resta es fa per camí ample tot. De totes formes, la proximitat i obvietat de on anem fan que la ruta sigui fàcil de seguir.

Sortirem de l’aparcament El Cubil, i en pla, vorejant les instal·lacions de les pistes d’esquí anirem en direcció sud cap a la base del telecadira Coma Blanca. Seguirem la pista amunt paral·lels al Riu dels Colells i en veure una borda (km 0,7) tombarem a la dreta.

Quan arribem al km 1,1 enlloc de continuar sota el telecadira agafarem el camí a l’esquerra, que poc després ens tornarà a la pista que paral·lela a un torrent ens deixarà al coll dels Colells (km 1,7) on girarem a la dreta i pocs metres després i sempre amunt ens deixarà al bonic Estany de Coma Estremera. Continuarem amunt, primer en suau pendent fins passar la coma Estremera i un tram final més dret que ens deixarà a la Collada de Montmalús, punt més elevat de la ruta. Seguint les indicacions del pal indicador, continuarem avall recte i després a l’esquerra, seguint també les indicacions del pal indicador. Des d’aquest punt ja veurem l’Estany de Montmalús, per tant la ruta, tot i que òbvia, haurem de seguir-la per les marques grogues. El refugi el veurem només quan estiguem ben a prop perquè queda enclotat.

Descarrega't el track
Altitud
Sortida: 2.108 m. Punt més alt: 2.707 m
Distància
5 km
Temps
2 h 15'
Tipologia
CC
GRP
Aigua