Aquesta és una ruta molt bonica i força transitada en dies i hores punta que requerirà una condició física mínima i uns coneixements bàsics del material necessari per a realitzar la ruta amb seguretat.

Sortirem de l’aparcament El Cubil, on trobarem un curt corriol que s’enfila amunt, d’aquí travessarem les pistes d’esquí per un camí fresat sobre l’herba i anirem, per pista ample, en direcció Estany Primer on hi ha el refugi i restaurant/bar (km 1,2).

Tal com arribem i mirant cap al restaurant/refugi girarem breument a la dreta, cap amunt i passats uns metres trobarem l’entrada del camí a mà esquerra. A partir d’aquest punt seguirem les marques grogues, gairebé sempre en ascens, fins arribar a un rètol indicador (km 3,7) que ens tornarà de nou en baixada cap al restaurant / refugi.

En arribar de nou a l’Estany agafarem a mà dreta el camí marcat amb plaques de la ruta Coronallacs i Ruta dels Orris que ens conduirà per dins el Bosc del Peu dels Pessons fins a les pistes d’esquí, per les que baixarem fins arribar de nou al punt de sortida.

Descarrega't el track
Altitud
Sortida: 2.103 m. Punt més alt: 2.514 m
Distància
7,7 km
Temps
2 h 25
Tipologia
CC
Aigua