Gran Fondo Encamp - El Pas de la Casa

Marxa cicloturista puntuable per a la Gran Fondo World Tour®
Gran Fondo World Tour és un circuit internacional, present a 21 països i amb més de 20 proves previstes. Gran Fondo World Championship Encamp i el Pas de la Casa es situa en el mapa internacional com una de les zones més populars del Principat per a la pràctica del ciclisme de carretera. La marxa cicloturista per amateurs Gran Fondo World Championship d’Encamp i el Pas de la Casa inclou els tres ports de muntanya de la parròquia d’Encamp, i és puntuable per a la Gran Fondo World Tour®.

Consta de tres recorreguts que inclouen els tres ports de muntanya de la parròquia d’Encamp, collada de Beixalís, els Cortals d’Encamp i el port d’Envalira, així com trams cronometrats d’ascens combinats amb zones neutralitzades, segons distància escollida.
  • Envalira 103 km: 4 ports de primera categoria (collada de Beixalís, coll d’Ordino, els Cortals d’Encamp i port d’Envalira) per a un recorregut de 103 km i +3.300 m de desnivell.
  • Beixalís 47 km: 2 ports de primera categoria (collada de Beixalís i els Cortals d’Encamp) si el que vols és iniciar-te en la modalitat del ciclisme de muntanya aquesta és la teva cursa. En aquesta categoria es permet eBike i MTB però no són vàlides per a la classificació en Gran Fondo World Championship® junior.
  • Cortals 31 km: la pujada als Cortals d’Encamp passa pel llac d’Engolasters i un tram “sterrato” curt per recuperar forces. Abans d’iniciar el tram cronometrat hi ha un tram neutralitzat. Es permet la participació de bicis MTB o Gravel i disponible la categoria eBike.

El triatleta olímpic Jan Frodeno ha estat l’ambaixador de la primera edició.