Estades i esdeveniments esportius

La parròquia d’Encamp es consolida com a referent europeu en l’esport
Encamp va ser nominada per l’ACES EUROPA com a vila europea de l’esport 2020, i va rebre de mans del secretari general d’ACES Europe la bandera com a millor Vila Europea del 2020. Encamp i el Pas de la Casa es consoliden com a referents europeus en l’esport, per les seves instal·lacions i esdeveniments que acullen. La nostra parròquia es posiciona com a referent per a les estades esportives d’elit, professionals i amateurs. 

Diferents equips esportius i esportistes d’elit preparen la temporada a les instal·lacions de la nostra parròquia. Les seccions d’handbol, futbol sala, bàsquet B, bàsquet femení i hoquei patins del FC Barcelona són un clàssic dels estius encampadans. La selecció xilena d’esquí paralímpic va escollir les instal·lacions del Complex Esportiu d’Encamp i l’estació d’esquí de Grandvalira per preparar-se pels Jocs d’Hivern de Beijing 2022, una estada que va durar dos mesos.

L’equip suís de natació Schwimmclub Aarefisch, format per nedadors d’entre 15 i 21 anys, va preparar-se durant una setmana a les instal·lacions del Centre Esportiu del Pas de la Casa, el seu objectiu: treballar els entrenaments en alçada. 

Reona Aoki i Yu Hanaguruma, nedadors de la selecció japonesa van utilitzar les instal·lacions del Centre Esportiu del Pas de la Casa per preparar-se de cara al Campionat del Món de Budapest i pels Jocs Olímpics de París de 2024.
Un equip de casa nostra, el Morabanc Andorra de bàsquet escull les instal·lacions de la vila encampadana del Pas de la Casa per fer pretemporada.

Esdeveniments esportius de renom omplen l’agenda encampadana. La cursa més antiga dels Pirineus
l’Otso Travessa d’Encamp, compta amb la participació de coneguts corredors com Pau Capell, Sergi García, Sheila Avilés o Claudia Tremps, corredors d’esquí i de curses de muntanya com Gabrielle Gazetto o Noemí Junod es donen cita a Encamp. L’Spartan Race Andorra, la cursa d’obstacles més espectacular del circuit spartan, i la seva versió kids, es consolida en el calendari mundial, l’esdeveniment esportiu s’ubica al centre de la vila d’Encamp.

La Purito, marxa cicloturista impulsada per “Purito” Rodríguez que té com a meta final els Cortals d’Encamp passant per la collada de Beixalís, amb convidats com Merkel Irizar. La Travessa Pas de la Casa, cursa de muntanya que té com a objectiu posar en valor l’entorn natural, amb l’estany de les Abelletes com a punt central dels recorreguts.

Gran Fondo World Championship, marxa cicloturista que inclou els tres ports de muntanya de la nostra parròquia: els Cortals d’Encamp, la collada de Beixalís i el port d’Envalira. Aquesta marxa cicloturista forma part del circuit internacional, present a 21 països i amb més de 20 proves previstes.

Contingut relacionat