Sant Miquel de la Mosquera

Sant Miquel de la Mosquera és una petita església dedicada a Sant Miquel Arcàngel i Sant Joan Baptista, la seva datació és incerta. Va ser ampliada al segle XIX. L’absis no està diferenciat de la nau i damunt de la paret de ponent té un campanar d’un sol ull

Sant Miquel de la Mosquera és una petita església dedicada a Sant Miquel Arcàngel i Sant Joan Baptista, la seva datació és incerta. Va ser ampliada al segle XIX. L’absis no està diferenciat de la nau i damunt de la paret de ponent té un campanar d’un sol ull. L’interior conserva un retaule del segle XVI dedicat als sants patrons – amb escenes relatives a aquests- i unes pintures murals a la volta i a les parets del presbiteri, així com a la volta de la nau.
Aquestes pintures, que representen com a tema central la Transfiguració de Crist, són de la fi del segle XIX i van ser realitzades pel pintor Oromí de la Seu d’Urgell.

Aquesta església guarda dues petites curiositats: la primera, mirant al sostre, manca un manament a les pintures del S. XIX, i la segona, en el retaule, en què surt representant Judes Iscariot, un fet raríssim.

Tot l'any