Xerrada 'Què és el llenguatge cinematogràfic?' a càrrec d'Àlvaro Rodríguez amb la projecció dels curts 'Wolves' i 'Le Blizzard' a Encamp

A càrrec d'Àlvaro Rodríguez

La sala d'actes de La Valireta serà l'escenari, el pròxim dimecres 18 de desembre, a les 21 hores, de la xerrada 'Què és el llenguatge cinematogràfic?' a càrrec del jove director Àlvaro Rodríguez.

L'acte servirà per conèixer, de mà del director, el procés creatiu d'un curt cinematogràfic, i a més, els assistents, podran gaudir de la projecció dels dos curts realitzats per Rodríguez, 'Wolves' i 'Le Blizzard', seleccionats ambdós en més de 100 festivals internacionals.

ELS CURTS

'Wolves' és el primer curmetratge d'Àlvaro Rodríguez. Realitzat el 2016, compta amb l'actor andorrà Isak Férriz. 'Wolves' va estar seleccionat a 110 festivals internacionals, inclós al Festival de Sitges en la seva secció Oficial, sent el festival de gènere fantàstic més important del món. 'Wolves', que va obtenir 10 premis, se situa en la Segona Guerra Mundial i explica la història d'Arthur, un pilot de la Reial Força Aèria Britànica que fuig camp a través després d'estavellar el seu avió. Comença així una lluita per sobreviure en la qual es toparà amb alguna cosa més que enemics alemanys.

'Le Blizzard' va rodar-se el desembre del 2017 i està protagonitzat per la nominada als Goya, Aida Folch. La seva estrena va ser per la porta gran, al Festival de Sitges. Fins a la data, el curtmetratge ha estat seleccionat en més de 100 festivals internacionals de més de 35 països. Cal destacar que 'Le Blizzard' ha estat present als tres festivals de cinema fantàstic més importants del món, com son Sitges, Fantasia (Canadà) i Screamfest (Hollywood, EEUU), i ha estat seleccionat en festivals qualificadors dels Òscars, com son Sitges o el Festival d'Odense, i ha aconseguit fins a quatre nominacions per als Méliès de Plata a millor curmetratge fantàstic europeu.

'Le Blizzard' també se situa a la Segona Guerra Mundial, i ens narra la història de la Marie, que es desperta ferida i desorientada enmig d'una tempesta de neu. Davant seu, un misteriós bosc la separa de la seva filla.

Preu