Xerrada literària amb l'escriptor i periodista Rafel Nadal

Per motius de prevenció de la COVID19 és necessari reservar plaça enviant un correu a biblioteca@encamp.ad

La biblioteca comunal d'Encamp proposa per al proper 19 de novembre una xerrada literària amb l'escriptor i periodista Rafael Nadal i Farreras (Girona, 1954), guanyador del Premi Ramon Llull 2019, entre altres.

“Rafel Nadal, periodista. Procedent d’una coneguda nissaga familiar, va ser guanyador del Premi Ramon Llull el 2019 amb la novel·la “El fill de l’italià”. Aquest any ha publicat un cant d’amor al mar Mediterrani “Mar d’estiu”, que com ja té acostumats als lectors, incorpora notes autobiogràfiques i tant pels que han viatjat pel Mediterrani com pels que no, hi trobaran llocs de referència com La Fosca de Palamós, converses amb el Salvador Dalí, i més enllà, passejos, anècdotes per Grècia, Xipre, l’illa de Stromboli i altres, sempre amb passió i un lèxic que ens farà entrar en molts casos en l’ofici de pescador tradicional que va desapareixent.”

La trajectòria professional de Nadal comença com a periodista els anys 70 com a corresponsal a París per Catalunya/Express. Posteriorment va passar per Punt Diari com a cap de redacció (1980), El Periódico de Catalunya (1981-82), El País (1982-1988) i Diari de Barcelona, com a subdirector (1989). El 1990 va tornar a El Periódico de Catalunya, on va ser sotsdirector de continguts no diaris i suplements. El 1995 va ser nomenat director de Màrqueting, Projectes, Expansió i Distribució d'Edicions Primera Plana, on va impulsar el llançament de l'edició en català de El Periódico. Entre 2001 i 2003 va ser director general de la Unitat Audiovisual i Digital del Grup Zeta.

Va ser director d’El Periódico de Catalunya de maig de 2006 a febrer de 2010, període durant el qual el diari va rebre nombrosos premis, entre els quals el Nacional de Comunicació de 2008. Actualment escriu a La Vanguardia i col·labora habitualment a RAC 1 i Televisió de Catalunya.

Com a escriptor, és autor d’Els mandarins (2011), un llibre de retrats sobre el poder; Quan érem feliços (Premi Josep Pla, 2012), una obra de referència de la literatura de la memòria, i Quan en dèiem xampany (2013), una saga familiar a cavall de Catalunya i la Xampanya francesa. La maledicció dels Palmisano (2015) ha estat traduïda a vint-i-dues llengües, i La senyora Stendhal (2017), a cinc.

La seva obra El fill de l’italià (2019) ha estat guardonada amb el Premi Ramon Llull, el guardó més reconegut de les lletres catalanes. L'obra ja té assegurades les edicions en castellà (Planeta), en francès (Editis), en italià (DeA Planeta Libri), i en grec (Klidarithmos).

Aquest acte literari s'organitza conjuntament amb la Institució de les Lletres Catalanes.

Preu