Lliurament de premis del IX Premi de Narrativa Fantàstica i de Terror d'Encamp

El pròxim dimecres 19 de desembre coneixerem quins han estat els guanyadors de la novena edició del Premi de narrativa fantàstica i de terror d'Encamp, un certamen ja consolidat a la parròquia d'Encamp, de caràcter internacional, que té coma objectiu el foment de l'escriptura i la lectura en català.

L'acte d'entrega als guardonats se celebrarà a la biblioteca d'Encamp a partir de les 19 hores.

Les bases

La convocatòria del IX Premi de narrativa fantàstica i de terror ja és oberta i hi podran participar els residents al Principat d’Andorra i a les comarques de la Cerdanya i l’Alt Urgell. Les persones interessades a participar en el certamen tenen fins al 19 de novembre per presentar les seves obres.

La principal novetat d’aquesta edició és que només hi haurà modalitat escrita, deixant-se de fer la modalitat en vídeo per la baixa participació en les darreres convocatòries. A més, s’incrementa el número de premiats, passant de dos a tres per categoria. Tanmateix, els premis dels joves passen a ser monetaris.

Pel que fa a les bases del concurs, l’extensió dels treballs escrits, que han de ser narracions inèdites i correctament escrites en català, ha d’estar compresa entre 3 i 6 pàgines per una sola cara, a doble espai, amb mida 11 i tipus de lletra ‘Times New Roman’, i s’admetran un màxim de tres relats per persona. Hi haurà tres categories, infants -de 6 a 11 anys-, joves -de 12 a 16 anys-, i adults -a partir de 17 anys.

Les narracions s’han de presentar en un sobre tancat amb el títol del treball, que al seu torn contindrà un sobre més petit amb les dades personals de l’autor (nom i cognoms, edat, adreça i parròquia, telèfon i correu electrònic). Els treballs s’hauran d’entregar al Departament de Cultura, al carrer de la Valireta número 2, a la Biblioteca Comunal d’Encamp, al passeig de l’Alguer s/n, a la Biblioteca Comunal del Pas de la Casa, a l’avinguda del Consell General s/n, o bé per correu electrònic a biblioteca@encamp.ad, adjuntant dos arxius, un amb l’arxiu del treball, i l'altre amb les dades del participant (nom i cognoms, edat, adreça i parròquia, telèfon i correu electrònic). No s’admetran arxius que no es presentin en format PDF.

Totes les obres seran publicades al web del Comú d’Encamp i tothom qui ho desitgi podrà puntuar-les. Aquests vots tindran un percentatge del vot final juntament amb el del jurat, que estarà format per tècnics del Comú d’Encamp i personalitats en l’àmbit cultural del país. El jurat podrà declarar desert algun dels premis si, al seu criteri, no s’assoleix la qualitat convenient.

Pel que fa als premis, en categoria infants els tres relats guanyadors obtindran un lot de llibres. Els joves seran premiats amb 350 euros per al primer premi i 250 i 100 euros per al segon i el tercer. Finalment, en la categoria d’adults, hi haurà un primer premi de 600 euros, i un segon i un tercer de 350 i 200 euros.

Preu