Judici dels Contrabandistes - CARNAVAL D'ENCAMP

  • Quan? 27/02/2022 de 16:00 a 17:00 (Europe/Madrid / UTC 100)
  • Contacte
  • On? Plaça dels Arínsols, Encamp
  • Afegiu l'esdeveniment al calendari iCal

El Judici dels contrabandistes, tot i que és un ritual amb origen al segle XIX o a les primeres dècades del segle XX, es representa des de la dècada del 1950 a partir d'un guió escrit per Rossend Marsol, conegut com 'Sícoris'.

L'actuació se celebra el Diumenge de Carnaval i comença quan alguns joves disfressats de contrabandistes i carregats amb farcells baixen de la muntanya per més tard córrer pels carrers del poble perseguits per una patrulla de carrabiners espanyols, que acaben enxampant tota la colla dels Sis Dits.

Els contrabandistes, flanquejats pels guàrdies, són portats a la plaça perquè els jutgi un tribunal andorrà, compost pel fiscal i el jutge, i amb el botxí esperant al costat.

Després d'un judici on l'advocat dels pobres fa diversos discursos en defensa dels encausats, s'aconsegueix, gràcies a un feix de bitllets passat de sotamà, convèncer el jutge, que absol els acusats.

En acabar la representació es fa una botifarrada popular al costat de la plaça dels Arínsols, amb les botifarres extretes de la matança del porc realitzada al matí.

Preu