Jornades europees de patrimoni 2023

  • Què? Altres
  • Quan? 14/09/2023 a 00:00 fins a 24/09/2023 a 00:00 (Europe/Madrid / UTC 200)
  • Contacte
  • Departament de Cultura
  • Afegiu l'esdeveniment al calendari iCal

Sota el lema “Patrimoni viu”, les Jornades Europees del Patrimoni (JEP), que se celebren a Andorra del 14 al 29 de setembre, versen enguany al volant del patrimoni immaterial que han llegat les generacions passades a les presents i que segueix viu en la cultura del país.

El concepte de patrimoni viu es refereix als sabers, les tècniques tradicionals, els oficis, les tradicions, etc., el coneixement dels quals ha arribat fins als nostres dies. Aquestes jornades internacionals impulsades pel Consell d’Europa i la Unió Europea esdevenen una activitat participativa en relació amb el patrimoni cultural.

Les Jornades s’allargaran fins al diumenge 24. Durant aquests dies es podrà gaudir de tot un seguit d’activitats ben diverses al tomb del patrimoni viu del Principat: des de llegendes teatralitzades del país, a la Biblioteca Nacional; fins a un taller de cistelleria creativa per conèixer la tècnica del treball amb vímet a l’Hotel Rosaleda. És en aquest emplaçament on també es durà a terme el recull de la memòria oral de les persones que van viure l’època daurada de l’Hotel, a través de l’enregistrament d’entrevistes en vídeo el divendres 22 de setembre.

Durant les jornades també hi haurà dos dies de portes obertes al museu casa Cristo. Els dissabtes 16 i 23 de setembre amb reserva prèvia obligatòria al 833 551 de 16 h a 18 h

Preu