Exposició 'La Successió del Bosc', a la plaça dels Arínsols d'Encamp

  • Quan? 15/11/2021 a 11:00 fins a 05/12/2021 a 22:00 (Europe/Madrid / UTC 100)
  • Contacte
  • On? Plaça dels Arínsols, comú d'Encamp.
  • Afegiu l'esdeveniment al calendari iCal

La plaça dels Arínsols del comú d'Encamp acull l'exposició itinerant ‘La successió del bosc’, un projecte escultural que vol realçar la candidatura dels Campionats del Món d’esquí alpí Andorra 2027 a través dels valors de la cultura, l’art i la sostenibilitat. A la vegada, vol fer extensiu a totes les parròquies i a la seva població l’esdeveniment cridat a ser una fita històrica per a l’esport andorrà i per al país en general.

L’arquitecte andorrà i creador de l'exposició, Miquel Merce, va ser l’autor el 2015 de l’obra ‘Longitud’ dins la biennal de Land Art -a partir d’una tela blanca de més de 200 metres que va cobrir la tartera del Carroi generant una elevada expectació. En aquesta ocasió, s’ha inspirat en el logotip de la candidatura per fer la seva obra i, molt especialment, en la pista Avet, escenari on se celebrarà la competició (juntament amb la pista Àliga), si finalment Andorra és la candidatura escollida per la Federació Internacional d’Esquí.

L’obra està composta per una base feta de formigó i elements que podem trobar al sotabosc d’Andorra, així com per un cos en forma d’arbre amb una pinya gravada, com a element que transmet el cicle natural del bosc. Pel que fa al tronc que la sustenta, està fet de ferro corrugat.

De la mateixa manera que la candidatura dels Campionats del Món 2027 és un projecte global, de país  ‘La successió del bosc’ també vol ser un projecte el qual tots els ciutadans d’Andorra se’l puguin fer seu. Per a aquest motiu, tindrà un emplaçament itinerant per les set parròquies, exposant-se els propers mesos en llocs singulars de cadascuna i a la vegada punts neuràlgics perquè l’obra cridi també l’atenció dels visitants. El primer emplaçament, presentat avui, és la plaça dels Arínsols d’Encamp on hi serà fins al 5 de desembre.

A partir d’aquí, s’anirà exposant a totes parròquies i “s’anirà adaptant a cada localització i entorn, segons les necessitats”, ha explicat Merce.

A més, l’escultura ve acompanyada d’un tòtem informatiu amb un codi QR fet per l’empresa andorrana Parl’app, amb tots els detalls del seu procés de creació i resultat final així com de la candidatura per als Campionats del Món del 2027. La informació està recollida en braille, a 5 idiomes, àudio, llenguatge de signes

Preu