Exposició 'Escultures' de Clemente Ochoa

  • Què? Exposicions i visites
  • Quan? 05/09/2023 a 19:00 fins a 28/09/2023 a 17:00 (Europe/Madrid / UTC 200)
  • Contacte
  • Departament de Cultura del comú d'Encamp
  • 731 490
  • On? Sala d'exposicions del comú d'Encamp
  • Afegiu l'esdeveniment al calendari iCal

La sala d’exposicions del comú d’Encamp acollirà del 5 al 28 de setembre l’exposició ‘Escultures’, de l’artista navarrès Clemente Ochoa. La mostra és gratuïta i la inauguració es farà el dimarts dia 5 a les 19:00.

Clemente Ochoa té tres obres exposades actualment a Andorra, una d’elles a Encamp (‘Confluències, 1989), una altra al Pas de la Casa (‘Amistat’, 1994) i una tercera a Canillo (‘Triomfs’, 1991). A més, les seves creacions escultòriques i pictòriques estan distribuïdes en nombrosos museus. I més de 50 peces de gran format es troben en la via pública de tota la península espanyola, Canàries, França, Suïssa i diversos Emirats Àrabs.

L'escultor ha volgut fer un recull especial de les seves obres per exposar-les a la parròquia encampadana i mostrar 18 de les seves creacions al públic amb la voluntat de donar a conèixer part de la seva trajectòria i evolució.

 

Les obres de Clemente Ochoa

L’ésser humà és el referent fonamental de les obres de Clemente Ochoa, tot al·ludint tant a la seva vessant física (molt especialment a la seva capacitat dinàmica) com l'anímica, en evocar sentiments i emocions.

Des de finals dels anys 80, les creacions d’Ochoa mostren la seva particular evasió del terra per a envair l’espai amb formes que semblen traços arabescs o signes dibuixats en l’aire: configuracions d’aèria gestualitat, l’energia intrínseca i ímpetu ascensional de les quals sembla aprofitar l’impuls del vent per a mantenir-les ingràvides en l’aire. Encara que en altres casos, les formes es buiden i repleguen en si mateixes tot empresonant un espai d’intimitat entre elles.

Preu

Activitat gratuïta