Escudella de Sant Antoni - El Pas de la Casa

  • Què? Festes populars i tradicionals
  • Quan? 17/01/2023 de 13:30 a 15:30 (Europe/Madrid / UTC 100)
  • Contacte
  • On? Plaça de l'Església, El Pas de la Casa
  • Afegiu l'esdeveniment al calendari iCal

Torna l'Escudella de Sant Antoni i els Encants!

El Pas de la Casa acollirà l'escudella de Sant Antoni el 17 de gener, a les 13.30 h, a la plaça de l'Església. Tothom que vulgui podrà venir a emportar-se una ració d'aquest menjar tan tradicional.

A Encamp, l'escudella es farà el 22 de gener, a les 13.30 h, a la plaça de Sant Miquel. Abans, però, hi haurà els Encants, on se subhastaran coques, bulls, embotits, peus de porc... Tot el que es recapti es destinarà a obres benèfiques a través de la rectoria comunal.

Els plats commemoratius de l'escudella d'enguany es poden adquirir a les oficines de Turisme o a La Valireta per un preu de 8 euros. També es podran comprar el dia de l'escudella.

 

Una tradició des del 1987

L'escudella de Sant Antoni es va començar a celebrar el 1987, quan una colla de voluntaris del poble (molt d'ells membres de l'antiga Unió Profoment i Turisme) van cuinar la primera escudella a la plaça del Consell.

L'escudella s'ha mantingut com una tradició ininterrompuda fins als nostres dies. Actualment organitza la festa el Departament de Cultura amb l'ajuda de les padrines i el jovent de la parròquia i es realitza a la plaça Sant Miquel a Encamp i a la plaça de l'Església al Pas de la Casa.

Preu