Diada Sant Jaume dels Cortals

  • Quan? 01/05/2023 de 12:00 a 15:00 (Europe/Madrid / UTC 200)
  • Contacte
  • On? Església de Sant Jaume dels Cortals, Encamp
  • Afegiu l'esdeveniment al calendari iCal

L'Església de Sant Jaume dels Cortals obre les portes cada 1 de maig per a celebrar la seva tradicional diada. Com és tradició, primer es farà la missa solemne en honor a Sant Jaume i, posteriorment, hi haurà la ballada de sardanes i un aperitiu per a tots els assistents.

La celebració continuarà a l'alberg de la Baronia amb un dinar popular organitzat per la Comissió de Festes d'Encamp. El dinar es farà a les 14 h i és gratuït, però disposa de places limitades. Per tant, cal reservar el tiquet a les oficines de Turisme, contactar a través de l'instagram de la Comissió de Festes (@comissio_defestes_encamp) o enviar un correu a cdfencamp@gmail.com.

Després del dinar al mateix alberg de la Baronia hi haurà un concert de rumba amb el grup andorrà Rumband, amb un ampli repertori, des dels clàssics fins a cançons actuals i fins i tot pròpies del grup.

 

Servei de bus gratuït

El comú d’Encamp posa a disposició el servei de bus llançadora gratuït des del centre d’Encamp, amb sortida des de la parada de davant de l’edifici Rosaleda, a partir de les 11:15 i fins a les 12:45 h per pujar fins als Cortals.

Posteriorment el servei de bus es realitzarà des de la sortida de l’església de Sant Jaume dels Cortals fins a l’alberg de la Baronia, o bé fins al centre d’Encamp, amb el mateix format. La darrera baixada serà a les 18 h des de l’alberg de la Baronia fins al centre d’Encamp.

No és necessari reservar per al servei de bus, ja que és un servei en mode llançadora i s’anirà cobrint les places per ordre d’arribada.

 

Església Sant Jaume dels Cortals

L'església està ubicada al Bosc de les Llaus (a la Vall dels Cortals) i està integrada perfectament dins el paisatge. Es va inaugurar l'any 1999 i disposa d'un campanar de 20 metres d'alçada.

L'interior de l'església és molt auster. Uns bancs de fusta i una bonica talla de Sant Jaume, conjuntament amb l'altar de pedra, i els petits vidres de colors de la pica, ens volen mostrar la senzillesa i la bellesa de la muntanya i l'edifici completament integrat dins de la mateixa.

Preu