Diada de Sant Jaume dels Cortals

L’1 de maig Sant Jaume dels Cortals obre les portes per celebrar la seva diada, amb la missa i el tradicional aperitiu i ballada de sardanes. La celebració començarà a les 12:00 amb la missa solemne.

Cartell de la Diada de Sant Jaume dels Cortals 2024..
Cartell de la Diada de Sant Jaume dels Cortals 2024.
  • Diada de Sant Jaume dels Cortals
  • 2024-05-01T12:00:00+02:00
  • 2024-05-01T19:00:00+02:00
  • L’1 de maig Sant Jaume dels Cortals obre les portes per celebrar la seva diada, amb la missa i el tradicional aperitiu i ballada de sardanes. La celebració començarà a les 12:00 amb la missa solemne.

L’1 de maig l'església de Sant Jaume dels Cortals obre les portes per celebrar la seva diada. A les 12 h començarà la missa solemne en honor a Sant Jaume i, posteriorment, tindrà lloc la ballada de sardanes i un aperitiu per a tots els assistents.

La celebració continuarà a l'alberg de la Baronia amb un dinar popular organitzat per la Comissió de Festes d'Encamp. El dinar es farà a les 14 h i té un cost de 8 euros que inclou arròs de muntanya, beguda i postres. Cal reservar el tiquet presencialment al departament de Cultura o enviar un correu a cultura@encamp.ad. Tant l'aperitiu com el dinar són aptes per a celíacs.

Després del dinar al mateix alberg de la Baronia hi haurà un concert de rumba amb el grup andorrà Rumband, que alterna temes propis i versions.

 

Servei de bus gratuït

El comú d’Encamp posa a disposició el servei de bus llançadora gratuït des del centre d’Encamp, amb sortida des de la parada de davant de l’edifici Rosaleda. La primera sortida serà a les 11:15 h, de les 12.30 h fins a les 14.30 h sortides cada mitja hora i de les 15 h fins a les 19 h cada hora.

A partir de les 13 h es farà parada a l’església de Sant Jaume dels Cortals per pujar a l’alberg de la Baronia, o bé baixar al centre d’Encamp. La darrera baixada des de l'alberg serà a les 19 h.

No és necessari reservar per al servei de bus, ja que és un servei en mode llançadora i s’anirà cobrint les places per ordre d’arribada.

 

Sant Jaume dels Cortals

L’Església de Sant Jaume dels Cortals, inaugurada el 1999, està ubicada al Bosc de les Llaus, a la Vall dels Cortals, i està integrada perfectament dins del paisatge. Una de les curiositats de la capella és que té el campanar a uns 20 metres de distància. Tanmateix, a pocs metres es troba el mirador del Bosc de les Llaus, des d’on es pot gaudir d’una espectacular vista de la vall d’Encamp.

Preu