Dia mundial de la poesia - Espectacle 'La princesa sou Vós' i recital de poemes

  • Què? Actes literaris i xerrades
  • Quan? 16/03/2023 de 19:30 a 20:30 (Europe/Madrid / UTC 100)
  • Contacte
  • On? Sala de festes del Complex d'Encamp
  • Afegiu l'esdeveniment al calendari iCal

Andorra se suma un any més a la celebració del Dia mundial de la poesia i ho farà amb l'espectacle 'La princesa sou Vós', de Blanca Llum Vidal & Los Sara Fontán, i amb un recital de poemes per part dels voluntaris i aprenents de català del Servei de Política Lingüística i alumnes del col·legi María Moliner.

L'acte començarà a les 19 h a a la sala de festes del Complex Esportiu i Sociocultural d'Encamp amb el preàmbul, on hi haurà la benvinguda a càrrec de la cònsol major d’Encamp, Sra. Laura Mas, i la lectura del poema 'Tant si baixes la vista vers la immunda', de Francesc Vicent Garcia, Rector de Vallfogona (Saragossa, 1579 – Vallfogona de Riucorb, Conca de Barberà, 1623). Aquest poema ha estat escollit per la Institució de les Lletres Catalanes i traduït a vint-i-dos llengües.

Posteriorment, hi haurà el parlament de la ministra de Cultura i Esports en funcions, Sra. Sílvia Riva.

 

Recital de poemes

Recital de poesia a càrrec dels voluntaris i aprenents de català del Servei de Política Lingüística i els alumnes del col·legi María Moliner.

Els participants del Voluntariat per la llengua llegiran 'La versió més íntima de nosaltres', d’Elena Aranda, i 'Retrat de família', de Jaume Ten, que forma part del recull de poemes 'Pedra, paper, tisora'. Les obres van obtenir el primer premi del 25è Concurs de poesia Miquel Martí i Pol en la categoria Poema i en la categoria Recull, respectivament.

Els alumnes del María Moliner llegiran els poemes de Montserrat Cobo 'Temps', 'Foscor', 'Silenci' i 'Amor de reüll', integrants d’un recull sense títol premiat amb un accèssit en el 25è Concurs de poesia Miquel Martí i Pol, i un fragment de 'Nàufrag', d’Albert Ruiz, recull premiat amb un accèssit en el mateix concurs.

 

Espectacle poètic 'La princesa sou Vós'

Tota l’obra de Blanca Llum Vidal és dedicada a l’amor, sigui en prosa o en vers. 'La princesa sou Vós' no escapa a aquest destí: són cartes, d’esperit vuitcentista amb vetes punk, d’una dona a algú de qui s’ha enamorat. No hi ha resposta d’aquest algú, ni seguretat que existeixi: hi ha un joc que es val de totes les armes per inflamar la seducció. Basat en el llibre de Blanca Llum Vidal amb el mateix títol, publicat per Club Editor.

Los Sara Fontán neixen de l’energia polirítmica d’Edi Pou i la combinació clàssica i contemporània de Sara Fontán. Qualsevol dels seus concerts és un viatge de la imaginació i d’interpretació personal.

 

Poema 'Tant si baixes la vista vers la immunda'

Tant si baixes la vista vers la immunda

gruta de l’Univers, alberg de pena,

on mai no s’ha avingut la llum serena

amb les tenebres de la nit profunda,

 

com si mires el cel, on claror abunda,

seguint dels signes la daurada vena,

o en la gran bola de fogueres plena,

busques els fonaments on tot es funda;

 

tant si te’n vas cap a la terra freda,

que un pàl·lid sol amb raigs escassos mira,

o cap al camp que l’equinocci abrasa,

 

si entres en mar tempestuosa o queda,

o estàs en terra, assossegat o amb ira...

Sempre, fidel lector, seràs un ase.

 

FULLETÓ DIA MUNDIAL DE LA POESIA 2023

Preu