Dia de la Poesia

Per commemorar el Dia mundial de la Poesia, cada any des del Govern d’Andorra i el Comú d’Encamp s’organitza una jornada conjunta amb diferents propostes emmarcades en el món poètic
  • Dia de la Poesia
  • 2024-03-21T19:30:00+01:00
  • 2024-03-21T20:30:00+01:00
  • Per commemorar el Dia mundial de la Poesia, cada any des del Govern d’Andorra i el Comú d’Encamp s’organitza una jornada conjunta amb diferents propostes emmarcades en el món poètic

La sala de festes del Complex Esportiu i Sociocultural d’Encamp acollirà el 21 de març la commemoració del Dia mundial de la poesia. L’acte se celebra en col·laboració amb el Govern d’Andorra i comptarà amb l'espectacle Poetes, de Lluís Cartes, que inclourà una actuació de l’Esbart Sant Romà. L’acte comptarà amb una lectura de poemes per part dels voluntaris i aprenents de català del Voluntariat per la llengua, gestionat pel Servei de Política Lingüística, i alumnes del col·legi María Moliner. 

L’esdeveniment començarà a les 19.30 h amb una benvinguda a càrrec de la cònsol major d’Encamp, Laura Mas, i la lectura del poema “XLII“, que forma part del poemari Horacianes, de Vicent Andrés i Estellés, escollit amb motiu de la celebració de l’any Estellés, que commemora el centenari del naixement del poeta valencià.  

Posteriorment, la ministra de Cultura, Joventut i Esports, Mònica Bonell, adreçarà unes paraules als assistents i s’iniciarà  l’acte de celebració.  

Recital de poemes  

En primer lloc, hi haurà el recital de poesia a càrrec dels voluntaris i aprenents de català del programa Voluntariat per la llengua, gestionat pel Servei de Política Lingüística, i dels alumnes del col·legi María Moliner. Els participants llegiran poemes d’Eva Arasa, Montserrat Cobo, Albert R. Feijóo i Bruna Generoso, autors premiats en el Concurs de poesia Miquel Martí i Pol, organitzat per la Biblioteca Pública Nacional, i el voluntari Xavier Zabala recitarà un poema propi. 

Els alumnes del col·legi María Moliner, al seu torn, recitaran poemes de Nacho Mayo, Arnau P. Orobitg, Selva López, Bruna Generoso, Eva Arasa i Teresa Colom, premiats en el Concurs de poesia Miquel Martí i Pol. 

 

Espectacle ‘Poetes’ 

La commemoració del Dia mundial de la poesia finalitzarà amb l’espectacle Poetes, un recull de poemes d’autors de diferents orígens i èpoques que han tocat la sensibilitat de Lluís Cartes. El músic i compositor andorrà ha volgut musicar-los per acabar convertint-los en cançons. Es podran escoltar poemes de Charles Baudelaire, Fernando Pessoa, William Shakespeare, Vicent Penya i Mireia Calafell. En aquesta ocasió, l’acompanyaran Oriol Vilella i Albert Freixas, i apareixerà en escena, en una de les cançons, l’Esbart Sant Romà. Un acoblament artístic concebut especialment per a la celebració a Encamp del Dia mundial de la poesia. 

Preu