Conferència astronomia Joan Pujol

18h “Del projecte SETI als exoplanetes”. Conferència per a tots el públics, a partir de 8 anys. A la tarda, Joan Pujol farà una conferència adreçada a tot el públic a les instal.lacions de la Biblioteca del Pas de la Casa. L’aforament és limitat i cal reservar plaça.

L'any 1960 l'astrònom Frank Drake va realitzar el primer experiment SETI, Search for Extraterrestrial Intelligence (Cerca d'intel·ligència extraterrestre), anomenat "Projecte Ozma". Va utilitzar el radiotelescopi Green Bank de 26 metres de diàmetre. L’objectiu era estudiar les estrelles Tau Ceti i Epsilon Eridani, situades a un 11 anys llum de nosaltres i amb una estructura física semblant al Sol.

La intenció del projecte SETI era la recerca d'Intel·ligència extraterrestre, ja fos per mitjà de l'anàlisi de senyals electromagnètiques capturades pels radiotelescopis, o bé enviant des de la Terra senyals a l'espai exterior per donar a conèixer la nostra presència.

Fins ara s'han descobert, per diferents mètodes, més de tres mil planetes. Alguns en regions d'habitabilitat, algun amb aigua líquida a la superfície. Probablement en els propers anys, els nous telescopis que s'estan construint faran grans descobriments, i potser ens adonarem, qui sap, que no estem sols.

Durant el matí Joan Pujol farà una observació amb els alumnes de les escoles andorrana i francesa del Pas de la Casa. Si el temps ho permet es farà una observació solar a l’exterior. En cas contrari, els alumnes aprendran a fer un rellotge de sol. En total, podran gaudir d’aquesta activitat mig centenar d’escolars de tots dos centres d’ensenyament del Pas de la Casa.

Aquesta activitat es realitza amb grups bombolla d’alumnes, utilitzant un ocular diferent cada vegada, previament higienitzat amb alcohol i garantint totes les mesures de seguretat relatives a la transmissió del Covid 19.

Preu