Conferència “Biblioteques i arxius: fonts d’informació climàtica. L’anomalia actual amb perspectiva històrica”, amb el Dr. Mariano Barriendos

El Dr. Mariano Barriendos, paleoclimatòleg, impartirà una conferència amb el títol “Biblioteques i arxius: fonts d’informació climàtica. L’anomalia actual amb perspectiva històrica”, que abordarà els fenòmens metereològics i les alteracions del clima que s’estan produint en l'actualitat.
  • Conferència “Biblioteques i arxius: fonts d’informació climàtica. L’anomalia actual amb perspectiva històrica”, amb el Dr. Mariano Barriendos
  • 2024-01-20T11:00:00+01:00
  • 2024-01-20T12:00:00+01:00
  • El Dr. Mariano Barriendos, paleoclimatòleg, impartirà una conferència amb el títol “Biblioteques i arxius: fonts d’informació climàtica. L’anomalia actual amb perspectiva històrica”, que abordarà els fenòmens metereològics i les alteracions del clima que s’estan produint en l'actualitat.

La conferència tindrà una durada d'uns 30-40 minuts, i posteriorment hi haurà 30 minuts en els quals els assistents podran interactuar amb el Dr. Mariano Barriendos. A més, l'acte comptarà amb una introducció a càrrec de l'historiador i arxiver, Joan Lluís Ayala, autor del llibre d'investigació històrica "Catàstrofes i riscos naturals al Principat d'Andorra".

"Biblioteques i arxius: fonts d'informació climàtica. L'anomalia actual amb perspectiva històrica" abordarà els fenòmens meteorològics i les alteracions del clima que s'estan produint, a través del seu treball de recerca històrica, que passa pel buidatge dels arxius locals de les zones que investiga el Dr. Mariano Barriendos, entre ells els d'Andorra i l'arxiu diocesà de la Seu d'Urgell.

Els assistents podran aprofundir en el concepte de megasequera, les alteracions en l'activitat econòmica de les zones afectades, i com es transmet informació del clima d'altres èpoques a través de documentació ancestral com els pariatges.

Preu