Concurs d'escultures de neu 2020 al Pas de la Casa

El Pas de la Casa acollirà del 14 al 16 de febrer una nova edició del concurs d’escultura monumental sobre neu, que té com a objectiu sensibilitzar el públic en aquesta forma d’expressió artística, aportant al mateix temps un atractiu turístic a la vila encampadana. Enguany, el certamen girarà al voltant de la temàtica de la flora i la fauna.

Els equips participants s’organitzaran en parelles per modelar els blocs de neu, amb la possibilitat de tenir un suplent. Els participants han de ser majors de 18 anys. Per aquesta edició comptem amb la participació de 16 equips amb un alt nivell tècnic.

La tasca d’esculpir l’obra començarà el divendres 14 de febrer a les deu del matí i s’allargarà fins diumenge 16 de febrer a les dotze del migdia. Els blocs de neu han de ser aprofitats al màxim en la seva massa i volum i l’únic material permès és el bloc en si.

El diumenge, a partir de les dotze del migdia, el jurat procedirà a valorar l’escultura tant per la seva creativitat, com per la tècnica i la coherència de la proposta.

Els participants professionals poden optar a premis de 1.000, 700 i 500 euros, mentre que els estudiants competiran per imports de 500, 250 i 100 euros. A més, s’atorgaran dos mencions d’excel·lència: la d’Andorra, que atorgarà el Comú d’Encamp i la del públic, que serà escollida a través del vot popular que es recollirà el darrer dia del certamen.

 

Nota: el certamen està subjecte a les condicions meteorològiques i a les condicions de la neu.

Preu