Club de Lectura virtual "Ànima de Tramuntana" de Núria Esponellà

  • Quan? 28/04/2021 de 19:00 a 20:00 (Europe/Madrid / UTC 200)
  • Contacte
  • On? Biblioteca d'Encamp
  • Afegiu l'esdeveniment al calendari iCal

El Club de lectura d'aquest mes a Encamp proposa la lectura del llibre "Ànima de tramuntana" de Núria Esponellà. Dues dones d'èpoques molt distants s'enfronten a les dificultats de la vida a la recerca de sentit.

La Mínia, una arqueòloga freelance, passa per una situació personal difícil després d'haver-se separat de l'home amb qui ha
conviscut durant anys. Tanmateix, la descoberta de dues tombes insòlites a la necròpolis de la ciutat ibèrica d'Ullastret l'encara amb una recerca intensa que l'ajudarà a afrontar tot allò que la desvetlla en la foscor de la nit. A partir d'aquesta circumstància, la Mínia recompon la història d'Ekinar, una dona del segle III aC que forma part d'una cultura molt arrelada a la natura que entén la mort com a part del cicle de l'existència. La Mínia, en canvi, pertany a una societat que ha perdut en bona part la connexió amb la naturalesa i en què la mort ha esdevingut gairebé un tema tabú.
Ànima de tramuntana és un relat intimista i evocador que ens transporta de Rhode a Arse, passant per Indika i Empòrion, amb el paisatge de l'Empordà antic de rerefons.

Núria Esponellà és escriptora i professora. Autora de poemaris i novel·les, ha publicat diversos llibres a Columna, entre els quals cal destacar Gran Cafè, El mateix vell amor (Premi de Novel·la Ciutat de Badalona, 2000), La travessia (IV Premi Columna), el llibre de narracions Petits grans plaers per ser feliç, Sunitha (Història d'una nena apadrinada) i Una dona d'aigua.
Amb Rere els murs va obtenir el Premi Nèstor Luján de Novel·la Històrica 2009 i va tenir un gran èxit entre els lectors. L'any 2016 va publicar la novel·la La filla de la neu, i amb Ànima de tramuntana ha guanyat el Premi Prudenci Bertrana 2020.
L'autora té obra traduïda al castellà, el noruec i l'italià. Ha col·laborat amb diversos mitjans de comunicació de Catalunya.

Preu