Club de lectura per a adults dedicat a Robert Pastor

A càrrec d'Alfons Codina i amb col·loqui de Robert Pastor

En aquesta edició mensual del Club de lectura, que tindrà lloc el dimecres 29 de gener a les 20 hores, els integrants d'aquesta cita literària tindran l'oportunitat de parlar del llibre 'Ossos i cendres' directament amb el seu autor, Robert Pastor.

Ossos i cendres és una novel·la històrica basada en fets reals. Com ho van ser les morts violentes i tràgiques dels protagonistes principals, els Jordán de casa Bruno i els Buenaluque, tots ells veïns del petit poble aragonès de Santa Eulalia de Gállego, i les seves recerques de refugi, no sempre reeixides, travessant fronteres. Eren els temps de les dues guerres, que alguns historiadors consideren una de sola, en veure la d’Espanya com el pròleg i l’assaig de l’eix nazifeixista per a la utòpica conquesta i domini del món. Temps de violència extrema exercida, molt sovint, sobre innocents.

L'autor, Robert Pastor (València, 1945) ha deixat enrere una llarga carrera de periodista, al País Basc (1967-1990), a Barcelona (entre 1990 i 1993, de manera intermitent), a Lleida (1990-1993) i finalment a Andorra (a comptar d’octubre 1993), successivament com a cap de redacció i subdirector del Diari d’Andorra i com a director de 7Dies. Durant l’etapa basca, a més de mantenir sempre col·laboracions amb mitjans catalans (va ser el primer corresponsal de l’Avui al País Basc), va veure publicats més d’una vintena de llibres en espanyol, la majoria col·leccions d’entrevistes o cròniques de gran format, però també alguns de creació com ara la novel·la històrica Ynessa de Gaxen y otras 5 brujas (1978); Trebiño en Álava (premi Ciudad de Vitoria d’assaig 1983); Cuentos (1984) (relats breus); un breu poemari, Si existe, Ulises, Ítaca (1990) (segon premi del certamen de poesia Villa de Pasaia). A Andorra ha continuat l’activitat com a escriptor amb els poemaris Mai no tornaràs a Ítaca, Ulisses (1994) (accèssit al Premi Grandalla de poesia) i Entre l’aigua i la pedra (2000), ambdós publicats per Edicions del Diari d’Andorra. Els van seguir Aquí les penjaven, assaig (premi Principat d’Andorra d’investigació històrica 2003) i la col·lecció de relats Perdut i altres històries de les Valls (2016) amb l’editorial Anem.

Cal recordar que tothom que ho desitgi pot participar en el Club de lectura d'Encamp. L'únic requisit indispensable és ser major de 16 anys.

Preu