Carnaval Encamp 2022

  • Quan? 26/02/2022 a 12:00 fins a 02/03/2022 a 23:55 (Europe/Madrid / UTC 100)
  • Contacte
  • On? Encamp
  • Afegiu l'esdeveniment al calendari iCal

A Encamp, el Carnaval és una de les festes més significades de l’any, en què la sàtira i la disbauxa protagonitzen la vida de la parròquia

El Carnaval d’Encamp, organitzat per la comissió de festes, és un dels més sorollosos del Principat i té la sàtira de l’actualitat com a protagonista central de la celebració. La tradicional penjada del rei Carnestoltes marca el to i els temes de la resta d’activitats i representacions que tenen lloc durant aquests dies.

Entre les fites que integren aquest Carnaval singular, cal destacar el Judici dels contrabandistes, que es representa el diumenge de Carnaval des dels anys 50 del segle passat. El contrabandista és una figura tradicional, present arreu dels Pirineus, que ha propiciat un bon grapat de celebracions.

Un altre dels trets distintius del Carnaval d’Encamp és el Ball de l’Ossa, declarat patrimoni cultural immaterial d’Andorra. D’origen incert, que segons algunes fonts es perdria en l’edat mitjana, es representa amb continuïtat des de mitjan segle XX.

Per tancar la festa, es fa la singular operació del rei Carnestoltes, a qui l’equip mèdic carnavalesc no aconsegueix reanimar, malgrat els seus esforços, i que acaba cremat.

Enguany es recuperen tots els actes tradicionals, així com la desfilada de carrosses i comparses amb nous premis. Reserveu-vos aquesta data i gaudiu de la festa.

CONSULTEU EL PROGRAMA D'ACTIVITATS


CONSULTEU LES BASES DELS CONCURSOS DE DISFRESSES

 

CONSULTEU LES MESURES SANITÀRIES


REVISTA DE CARNAVAL DE LA COMISSIÓ DE FESTES

Preu