1a OTSO Trail Dog a Encamp

El Comú d’Encamp ha presentat avui la cursa OTSO Trail Dog Encamp que tindrà lloc el proper 1 de març i s’emmarca dins de les activitats que promou el Comú en tant que Vila Europea de l’Esport 2020. Aquesta cursa amb el 95% del recorregut de muntanya però amb arribada i sortida des del centre d’Encamp, té la particularitat de ser una experiència esportiva que es fa per equips formats per una persona i el seu gos.

La cursa té dos categories femenina i masculina, i alhora segons el tamany i pes del gos es divideix en tres subcategories (menys de 15kg, de 15kg a 25kg i més de 25kg). El gos ha de tenir més d’un any, que ha d’estar vacunat i identificat i s’ha de presentar la documentació corresponent a l’animal.

Per part de l’organització s’han mostrat els recorreguts de les dos modalitats: una de 3km per a principiants amb un desnivell acumulat de 300m, on el que es pretén és incentivar la participació popular, i per altra banda, la cursa de 8 km amb un desnivell acumulat de 1.040 metres amb un nivell més tècnic i pensat per corredors més experimentats.

Per visualitzar el recorregut de la cursa de 8km: https://es.wikiloc.com/rutas-carrera-por-montana/trail-dog-larga-46853485

Per visualitzar el recorregut de la cursa de 3km (de caire més popular) i que es podrà fer com una caminada: https://es.wikiloc.com/rutas-carrera-por-montana/trail-dog-corta-3k-46846618

Les inscripcions es poden fer per internet fins aquest mateix divendres al següent enllaç: https://docs.google.com/forms/d/1kWSmB67YIFsYRSVgHZzVK-4cRb_XPqxc6XHcngxk3hE/edit

Els dorsals es podran recollir a partir de les 8:30h a la mateixa plaça dels Arínsols, que és on es situa tant l’arribada com la sortida que està prevista a les 10:00h del matí. Allà mateix hi haurà instal·lat el Village on diferents col·laboradors de la cursa participaran a nivell expositiu, entre els quals hi haurà Bomosa, Laika, Animalada de Sant Julià, Kissos Andorra, Passeja’m, Perruqueria canina gos net i Multicans.

PROGRAMA:

8.30 h - Entrega de dorsals i revisió d’equips.
10 h - Sortida de la cursa.
10 a 13.30 h - Tallers per a infants. Vine a veure’ns amb el teu gos!
11 h - Demostració i taller d’agility.
12.30 h - Demostració i taller d’habilitats canines.
13.30 h - Entrega de premis.
10 a 14 h - Village amb estands de Bomosa, Laika, Kissos Andorra, Passeja’m, Animalada de Sant Julià, GossSwim Andorra, WINA Spain Deporte&Sostenibilidad, Perruqueria canina Gos Net, Multicans i el Comú d’Encamp.
També hi haurà un espai d'atenció del Departament de Medi Ambient i Higiene del mateix Comú on s'informarà de la tinença responsable d'animals de companyia, sobre normativa, espais públics per a gossos, etc. i s'obsequiarà a les persones que s'hi dirigeixin amb una ampolla per "ruixar i diluir" les miccions que puguin fer els gossos en els espais públics.
Preu