Esteu aquí: Inici / Què fer? / Cultura / Festes i tradicions / Festes populars / Escudella de Sant Antoni
  • Imprimeix-ho
  • Envia

Escudella de Sant Antoni

A la parròquia d'Encamp es celebren dues escudelles de Sant Antoni, a Encamp i al Pas de la Casa.
Imatge Principal

A Encamp es cuina escudella popular el diumenge més proper a Sant Antoni Abat, que se celebra el 17 de gener, i al Pas de la Casa el diumenge següent.

L'escudella de Sant Antoni es va començar a celebrar el 1987, quan una colla de voluntaris del poble (molt d'ells membres de l'antiga Unió Profoment i Turisme) van cuinar la primera escudella a la plaça del Consell.

L'escudella s'ha mantingut com una tradició ininterrompuda fins als nostres dies. Actualment organitza la festa el Departament de Cultura amb l'ajuda de les padrines i el jovent de la parròquia, i es realitza a la plaça Sant Miquel a Encamp i a la plaça de l'església al Pas de la Casa.

A banda de l'escudella, a Encamp tenen lloc els tradicionals Encants de Sant Antoni, on els manadors del Comú d'Encamp, juntament amb el rector de la parròquia, subhasten coques, bulls, embotits, peus de porc... Tot el que es recapta es destina a obres socials. Els Encants se celebren just abans de la benedicció i la degustació de l'escudella

Galeria d'Imatges
Encants - 003.jpg Encants - 004.jpg Escudella Encamp - 001.jpg Escudella Encamp - 002.jpg Escudella Encamp - 003.jpg Escudella Encamp - 004.jpg Escudella Encamp - 005.jpg Escudella Encamp - 006 (1).jpg Escudella Encamp - 007 (1).jpg Escudella Encamp - 008 (1).jpg Escudella Pas de la Casa - 001.jpg Escudella Pas de la Casa - 002.jpg Escudella Pas de la Casa - 003.jpg Escudella Pas de la Casa - 004.jpg

© 2013, COMÚ ENCAMP - Plaça dels Arinsols, 1 · AD200 Encamp (Principat d'Andorra) - Tel. +376 873 200