Esteu aquí: Inici / Què fer? / Cultura / Festes i tradicions / Carnaval / L'operació del Carnestoltes
  • Imprimeix-ho
  • Envia

L'operació del Carnestoltes

Dimarts de Carnaval, el dia que a tot Andorra s'enterra la sardina, a Encamp s'intervé d'urgència el Rei Carnestoltes, que després d'estar penjat quatre dies a la plaça del Consell, s'intenta evitar que es mori per no haver de resignar-se a deixar enrere el Carnaval i la disbauxa.
Imatge Principal

 

La intervenció és un intent de reanimar l'esperit carnavalesc, amb un 'equip mèdic' ben peculiar que practica al ninot el Carnestoltes una operació singular, consistent a treure de les entranyes els òrgans (aquest són procedents de la matança del porc feta el diumenge al matí).

Dimecres, després d'una bona sardinada davant de la plaça dels Arínsols, s'enterra definitivament Sa Majestat el Rei Carnestoltes, que no supera l'operació, degut a la inexperiència dels 'doctors'.

Una sonora traca esberla la caixa de morts i el Rei Carnestoltes acaba cremat, posant punt i final a les festes de Carnaval.

Els darrers anys, just després de la cremada del Carnestoltes, s'ha realitzat un espectacle de foc, just davant de la plaça dels Arínsols.

Galeria d'Imatges
Operació - 003.jpg Operació - 004.jpg Operació - 005.jpg Operació - 006.jpg Operació - 007.jpg Operació - 008.jpg Operació - 009.jpg

© 2013, COMÚ ENCAMP - Plaça dels Arinsols, 1 · AD200 Encamp (Principat d'Andorra) - Tel. +376 873 200