Esteu aquí: Inici / Què fer? / Cultura / Esglésies-monuments / Església de Sant Miquel de La Mosquera
  • Imprimeix-ho
  • Envia

Església de Sant Miquel de La Mosquera

És una església de planta rectangular i d’estructura molt senzilla parcialment excavada a la roca.
Imatge Principal

Església de datació encara incerta, conserva al seu interior un bonic retaule del segle XVI dedicat a Sant Miquel Arcàngel i a Sant Joan Baptista, patrons del poble de la Mosquera, situat a l'altar major.

Ampliada durant el segle XIX (a la façana principal encara es pot veure la reforma) ens ha arribat fins avui dia en perfectes condicions. També al segle XIX, la decoració interna de la capella fou modificada i el pintor Josep Oromí de la Seu va fer-hi unes pintures murals. La composició de les pintures integra l'altar barroc en un conjunt escenogràfic dominat pels tons ocres.

A banda del magnífic retaule trobarem decorant la volta i les parets, unes pintures murals romàntiques (circa 1860) que representen la Transfiguració de Crist a la montanya del Tabor.

Un petit detall pels més observadors, fixeuvos-hi bé en les Taules de la Llei que porta Moisés, us endureu una sorpresa!

Galeria d'Imatges
interior-01.jpg interior-02.jpg interior-03.jpg interior-04.jpg interior-05.jpg interior-06.jpg interior-07.jpg interior-08.jpg interior-09.jpg

© 2013, COMÚ ENCAMP - Plaça dels Arinsols, 1 · AD200 Encamp (Principat d'Andorra) - Tel. +376 873 200